Mentes ételek
Gluténmentes brazil sajtgolyók tápióka lisztből
Amikor néhány éve Rióban jártam a hotelben minden reggel ezt a sajtgolyót ettem. Már az első nap függővé váltam. Találtam hasonló receptet, amit kis változtatással sikerült majdnem olyan ízűre sütnöm, mint az eredeti volt. A tápióka liszt, gluténmentes így beilleszthető a gluténmentes étrendbe. Hihetetlen gyorsan fogy :)) A képen látszik,hogy lyukacsos szerkezetű, kívűl ropogós, belül puha állagú. Mini muffin formában sütöttem, 30db lett belőle. Másnapra nagyon megpuhul, érdemes aznap megenni.
170g tápiókaliszt
80ml olaj
150ml tej
90g reszelt sajt, (edámi, trappista, kéksajt, bármelyik)
1 tk só
1 tojás
Az összes hozzávalót csomómentesre összekeverjük, a mini muffin formát 3/4 részig töltjük 205 C sütőben 13-15 percig sütjük.