Málnás, pisztáciás parfé

 
fotó:pinterest
 
200g Mascarpone sajt
200ml tejszin
200g málna
30g pisztácia
1 teáskanál vanília kivonat
porcukor ízlés szerint (helyettesíthető bármilyen alternatív  édesítőszerrel)
2-3 lap agar-agar (növényi zselésítő)
Ha szeretnénk laktózmentesen csinálni, használjunk laktózmentes tejfölt. Ebben az esetben ne tegyünk bele tejszínt.
A felvert tejszínt  keverjük el a mascarpone krémmel, édesítsük, csorgassuk bele az agar-agart majd a felaprított málnát, pisztáciát.
Formába  téve, fagyasztjuk minimum 6 órát.
A formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk, így könnyen kijön az egész darab. Szeleteljük, friss gyümölccsel kínáljuk.
 
 

Csokifondű

Hát ez tényleg nagyon egyszerű....vízgőzőn felolvasztjuk a jó minőségű étcsokit (min 70% kakaótartalom) tehetünk bele egy kis tejszínt vagy akár ha nem szeretitek az étcsokit, lehet csinálni tejcsokiból is.  A képek segítenek az ötletes tálaláshoz.